DE 3 BÄSTA INVESTERINGARNA UNDER 2019

0

Att söka efter lönsamma branscher att investera i kan vara en framgångsrik strategi när man letar efter nya möjligheter. Men på samma gång är det inte alltid en bra idé att investera pengar i nya heta aktier. Då är det oftast ett bättre drag att ha en långsiktig, tålmodig och stabil inställning till att undersöka branscher, företag och investeringsmetoder. Även om det oftast är problematiskt att förutsäga framtida avkastning på investeringar finns det definitivt områden där man kan urskilja förmodad kontinuerlig tillväxt.

Ta en titt på dessa toppinvesteringar du kan göra under 2019.

ETF:er

ETF:er, eller börshandlade fonder, har ökat enormt i popularitet de senaste åren. Som TD Ameritrade träffande beskriver är en ETF en korg med aktier som handlas i realtid som separata aktier på en börs, och de är vanligen skapade för att följa ett underliggande index. De liknar investeringsfonder eftersom strukturen innebär att de har ett innehav av fonder. Det innebär att de består av flera fonder, ungefär som en mini-portfölj. Varje ETF är vanligen fokuserad på en särskild bransch, tillgångsklass eller kategori. och en del ETF:er kan erbjuda framtida tillväxt som till och med nybörjare kan tjäna pengar på.

ETF:er inom energisektorn ser särskilt lovande ut, såsom Utilities Select Sector SPDR ETF (XLU). Även om dess pris sjönk från år till år mellan 2017 och 2018, så är den stadiga och oavbrutna tillväxten sedan 2009 av större betydelse. XLUs största innehav är i företag som NextEra Energy, Duke Energy och Dominion Energy, bland många andra, vilket innefattar både konventionella energikällor – elektricitet och naturgas, till exempel – och förnybara energikällor. NextEra är faktiskt världens ledande installatör av förnybar energi, enligt Clear Technica.

Fastighetsfonder

Många fastighetsfonder (REIT), som UDR, Inc. har gynnats av de senaste bostadstrenderna. Procenttalet och antalet hyresgäster har ökat stadigt till följd av bostadskraschen och återhämtningen. UDR äger nästan 50 000 lägenheter, har funnits i 46 år och har betalat utdelning under 33 av dem. Dess internt tillförda medel – FFO, fastighetsfondernas motsvarighet till vinst per aktie — ligger på en utmärkt nivå.

UDRs strategi är enkel men genialisk på samma gång. Bygg eller köp i populära områden där företagen antingen har brist på eller ett omättligt behov av arbetare, och det är svårt att hitta bostäder: Städer som San Francisco, Boston, Los Angeles, Seattle och Washington D.C.

UDRs kurs har stigit stadigt under de senaste tre åren, efter en markant ökning från 2013 till 2015, enligt Yahoo Finance. Eftersom antalet bostadsägare har minskat i många blomstrande städer kommer fastighetsfonderna att gynnas enormt av ökningen av hyresgäster under det kommande året.

Äldreomsorgsbranschen

Det går riktigt bra för äldreomsorgsbranschen, och det beror inte på någon spekulativ bubbla. Världens befolkning blir äldre, och antale personer över 60 väntas öka till 2 miljarder år 2050 – cirka 22 procent av världens totala befolkning, enligt Världshälsoorganisationen. Eftersom den äldre befolkningen ökar dyker också nya och större investeringsmöjligheter upp som riktar sig mot denna grupp.

Kritiska tillväxtområden kan särskilt ses inom pensionärsbostäder och sjukvård i hemmet. Bureau of Labor Statistics förutser att behovet av hemvårdare och hemtjänstpersonal kommer att öka med 47 respektive 39 procent under de kommande tio åren. Detta innebär också att sjukvård är en av de största utgifterna för äldre, om inte den allra största, och därmed också för hela världsekonomin. Enligt Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling kan vårdkostnaderna i de 35 medlemsländerna öka till 14% av BNP år 2060.

Om du vill investera i vårdsektorn inom äldrevård kan du hålla utkik efter diversifierade aktier inom läkemedels- och konsumentbranschen såsom Johnson & Johnson, Merck, Pfizer och United Health Group. Utöver sjukvård erbjuder äldrevård och intilliggande branscher ett brett utbud av investeringsmöjligheter som du kan dra nytta av under 2019.

Share.

About Author

SVARA